Iulian Bulai: Alianța cu PMP, dar fără Dragoș Chitic

Jocurile politice pentru Consiliul Județean se află în plină desfășurare. Chiar dacă Ionel Arsene a reușit să câștige președinția CJ la alegerile locale din 27 septembrie, majoritatea pare a fi rezolvată din moment ce PNL a ajuns la o înțelegere cu USR și Pro România, împreună având 18 voturi în consiliu. Dar, pe considerentul că nu e bine să te încrezi nici măcar în oamenii de încredere ai tăi , pe care i-ai pus pe lista de consileri că sunt cei mai buni și mai credincioși partidului, conștienți că Ionel Arsene poate fi uneori mai convingător decât o Fata Morgana, cei de la PNL au presat și pentru cooptarea PMP-ului în această alianță. Chiar dacă PMP și-a bătut joc de ei, le-a furat voturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru Consiliu, ca să nu mai vorbim despre situația de la Piatra Neamț.

Pentru toate cele trei partide )PNL, USR PLUS, Pro România) PMP-ul reprezintă partidul care l-a primit pe Dragoș Chitic, cel care a trădat PNL și împotriva căruia au fost aduse cele mai multe critici în campanie. De aceea nimeni nu dorește ca Dragoș Chitic să le fie coleg. Punctul de vedere al alianței este expus de către cei de la USR PLUS prin glasul lui Ioan Bulai, președintele filialei județene a partidului care spune clar: fără Chitic.

În alianța forțelor proeuropene care se conturează pentru viitoarea guvernare județeană, USRPLUS va fi deschis actorilor politici care vor o majoritate non PSD.

Acceptăm faptul că PMP poate fi parte a acestei alianțe, dar fără oamenii din PMP care până acum au făcut majorități alături de PSD, care au atacat constant USRPLUS sau care reprezintă moștenirea lui Ștefan Gheorghe. Fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Chitic Dragoș, nu poate face parte din această majoritate.

Mai ales când interesul de moment al unor politicieni nu este să dețină o funcție locală pentru a se implica total în județ, ci pentru a avea o rampă de lansare pentru o poziție de parlamentar bazându-se pe imunitatea parlamentară.
USRPLUS va fi actorul determinant într-o alianță a forțelor europene, dar nu cu persoane ca fostul primar al municipiului Piatra Neamț.”
Pe logica această înțelegem că Dragoș Chitic este rău pentru că a trădat iar Bogdan Gavrilescu, care l-a primit pe trădător, care a negociat cu acesta, care a fost făcut viceprimar cu voturile PSD-ului și care a patronat sistemul societăților comerciale devoratoare de bani ale Primăriei este bun, corect, imaculat și plăcut mirositor politic. Așa că merită o funcție de viceprimar (?!?), sau și mai bine, vicepreședinte la județ, în locul lui Dulamă, ca să fie mai aproape de Ionel Arsene. Noua alianță și majoritate care se prefigurează în Consiliul Județean dă semne că nu se îndepărtează deloc de mocirla politică care exista până acum iar faptul că spun că o fac pentru a-l izola pe Arsene nu reprezintă un argument în fața alegătorilor care așteptau / așteaptă „un altfel de politică”.
Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *