Iulian Bulai, reacție la programul de Revelion: ”TVR trebuie să fie reformat sau să fie desființat”!

Cel mai activ politician nemțean la început de an se dovedește a fi deputatul Iulian Bulai. În timp ce majoritatea politicienilor s-au limitat în a posta felicitări, noul președinte al comisiei de cultură, arte și mass media din Camera Deputaților a reacționat dur la ceea ce unii au numit program de revelion la Televiziunea Română, care a ales o modalitate ciudată de a promova persoane cu atitudini și interese clare împotriva a tot ce înseamnă preveție în perioada pandemiei:

”Ieri seară la TVR1 a fost un show de prost gust. Am apreciat mai mult prezența lui Fuego la TVR2 – apropo, cu o producție mult mai ieftină decât producția stand up-ului plătit enorm la TVR1. Teatrul ieftin de Revelion a costat statul român 140.000 euro. Enorm.
TVR trebuie să fie reformat sau să fie desființat. Alte opțiuni nu avem. Eu susțin prima variantă. Și lupt pentru asta.
După ce am scris cât de dezastruoasă este situația la TVR, Doina Gradea a trimis ieri un email tuturor angajaților, spunând că instituția merge atât de bine, încât are și profit: „este al treilea an consecutiv de când, împreună, închidem un an fără pierderi financiare, dimpotrivă, cu plusuri”.
Explicație: 90% din bugetul TVR este de la bugetul de stat. 10% din reclame. Constant, în ultimii 3 ani, Gradea nu a cheltuit banii încasați din reclame, declarând acești bani drept profit. Consecința este că, an de an, în ultimii 3 ani, Parlamentul a aprobat un buget cu 10% mai mic, pentru că instituția a declarat profit 10% în fiecare an. Situația a făcut ca în ultimii 3 ani să avem, de fapt, un buget cu 30% mai mic, pentru că Doina Gradea bravează și minte, declarând drept profit bugetul din reclame, care nu este cheltuit”.

Cum postarea sa a generat o mulțime de reacți deputatul Iulian Bulai a revenit cu câteva explicații, făcând o paralelă între banii cheltuiți pe publicitate de informare a populației acordată redacțiilor particulare și postul public care a transmis în noaptea de revelion un mesaj contrar: ”

În ultimele 7 luni, Guvernul României a dat redacțiilor de presă private (cele care au accesat programul- n.r.) aproximativ 40 de mil. €, pentru a scrie despre măsurile guvernului luate împotriva pandemiei. Am contestat constant ineficiența acestei măsuri.
Acum 2 zile, pe banii noștri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială. Cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirației.
Ceva mai contraproductiv nu se putea. Dai tot anul 40 de mil. € ca să informezi lumea (ineficient), dar permiți dezinformare pe bani publici, la televiziunea publică, în plină pandemie. În prime time. De Revelion. Adică sabotezi măsurile de împiedicare a răspândirii bolii. Pe bani mulți.
Voi chema în curând la Parlament reprezentanții CNA pentru a ne oferi un punct de vedere asupra acestei situații”. (V.B.)

3 COMENTARII

  1. Cand francezii au jignit-o pe Simona Halep dupa ce a castigat la Roland Garos, nu am auzit de nici o reactie de-a vreunui deputat/senator/ambasador/presedinte, etc. Francezii au invocat dreptul la libera exprimare. Asa si la TVR, a fost libera exprimare. Platim abonament si pentru posturile tv private, care urla M_ _ E PSD, nu sare nimeni muscat de fund cand se difuzeaza asa ceva si asta pentru ca se respecta dreptul la libera exprimare.

  2. Intentia acestui personaj este de a schimba conducerea TVR dar, momenrul ales e penibil! Ne-a facut din nou de ras ca si atunci cand a afirmat ca”Maica Domnului e o mama surogat”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.