Protest al oamenilor legii: ”România, trezește-te!

Protestul polițiștilor din două sindicate – Diamantul și Europol, a avut loc, în serii mici, astăzi, 16 februarie, în fața sediului Prefecturii Neamț, numărul protestatarilor ajungând  la 40 de persoane în cele două ore de protest. Dar asta nu pentru că polițiștii nu ar fi nemulțumiți, în număr mare de decizia de înghețare a salariilor, comparativ cu alte categorii de bugetari, ci pentru că sindicatele care au protestat astăzi sunt mai mici.

Noi nu suntem sindicatul ăla mare SNPPC care spune că are 400.000 de membri. Diamantul are 100 de oameni și Europolul are mai puțin. Noi facem proteste prin rulaj, Cănărău a mai fost la câteva proteste inclusiv prin țară, dar nu poți să iei resursa umană tot timpul la protest. Asta este, suntem polițiști și nici nu avem cultura protestelor cum au cei din învățământ sau medicii”, a declarat comisarul Vitalie Josanu, liderul Sindicatului Diamantul Neamț.

Acțiunea s-a derulat după modelul deja consacrat de sindicatul Europol, reprezentat de Ioan Cănărău: muzică patriotică la maximum în boxe, vuvuzele, tricolor, pancarte, lanțuri la picioare (doar Ioan Cănărău), dar ți imnul României și un moment de reculegere în memoria polițiștilor care și-au pierdut viața la datorie.

Protestatarii au menționat că nu cer mărirea salariilor, ci doar ștergerea inechității dintre ”nobilimea bugetară” care va avea lefurile înghețate la nivelul anului 2022 și ”prostime”, care va avea lefurile înghețate la nivelul actual. Polițiștii care au ieșit în stradă au refuzat, însă, să discute cu subprefectul Doru Ungureanu, care și-a exprimat disponibilitatea de a le asculta păsurile.

Subprefectul ne-a chemat la dialog și noi l-am refuzat. Am spus simplu că pe data de 31 noi am fost la dialog și doar au mimat dialogul social și nu s-a întâmplat nimic. Ei ne știu doleanțele, așa că trebuia să le dea curs din 31 decembrie, nu mai e nimic de discutat”, a mai precizat comisarul Josanu.

C.M.

One comment

 • Un fin observator

  februarie 17, 2021 at 5:17 am

  Sindicat cu 100 de oameni, o mare forta.Nu sta la discutii, doar sufla in vuvuzele.
  Nu-i intreba ce vor, nici ei nu stiu.
  Bani.Dati-le mai multi si pleaca acasa.
  Cum de unde?Sa mai imprumute guvernul.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *