Răsturnare de situație la Școala Gimnazială 2: Ciprian Neța- director în locul Stelei Andrei

Deși confirmată și menținută în funcție și după 1 septembrie 2021 de Inspectoratul Școlar Neamț, prof. Stela Andrei a decis să renunțe la funcția de director al Școlii Gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamț. Actul de renunțare a ajuns și pe masa conducerii Inspectoratului Școlar. Iar ecourile unei lipse de sincronizare între solicitările bănești ale directoarei Stela și răspunsul primarului Andrei Carabelea au ajuns la urechile inspectorului școlar general Mihai Obreja.

Șeful IȘJ Neamț ne-a declarat că renunțarea la funcție este un act unilateral de voință asupra căruia nu se poate interveni. „Am verificat personal, am fost în școală, sunt lucruri foarte bune realizate, care se datorează doamnei directoare Andrei. Dar, dumneaei nu mai vrea să rămână în funcție, din cauză că eforturile ei au fost blocate uneori din interior. Am discutat și cu domnul primar Carabelea, care a dat asigurări că vor fi alocați bani pentru terminarea lucrărilor din școală”.

Cum școala nu putea rămâne fără director la reluarea activității, s-a găsit rapid un cadru didactic care a acceptat interimatul. Profesorul Ciprian Neța este noul director al Școlii Gimnaziale 2, care revine astfel la conducerea celei mai mari unități de învățământ din municipiul reședință de județ. Ciprian Neța ne-a declarat că a acceptat numirea temporară pentru că este convins că experiența sa va aduce normalitatea în școală. „Domnul Mihai Obreja mi-a propus, eu am acceptat, dar vreau să subliniez că nu am fost și nici nu sunt membru al vreunui partid politic. Am acceptat pentru că am experiență și pentru că vreau ca în școală să fie liniște, o atmosferă propice activității didactice și pentru că școala este formată din profesori, elevi și părinți. Restul, sunt trecătoare”.

C.I.

 

3 comments

 • Mircea Ilie

  august 27, 2021 at 3:39 pm

  Foarte bine ca au pus pe cineva care nu este afiliat politic. Dar pe adjuncta de la PNL o lasa acolo? Tot scandalul a fost despre ea. Directoarea care si-a dat demisia era din vreun partid? Sau nu a urmat directivele primite? Despre depolitizare nu ni se spune nimic. Eu sper ca profesorii de acolo (mai ales), dar si parintii sa aiba demnitate si sa ceara un director adjunct din scoala si care sa nu faca parte din partide asa cum s-a intamplat si in alte scoli.Probabil incearca sa detensioneze situatia si sa ramana tot ei la butoane. Mare…… inspectorul asta, pentru 2 luni face tot circul. pe cine ajuta?

  Răspuns

 • Alex

  august 27, 2021 at 4:53 pm

  Sa fie liniste se spune in articol…. Pai anul trecut atitudinea, ideile si raspunsurile dumnealui au scos parintii in strada. O luam de la capat? Iar trebuie clase nou aparute peste noapte ptr dedicatii si invatamant in schimburi? Speram ca nu se mai incearca si anul acesta, domnule inspector. Chiar e singura scoala din judet unde toata lumea se vrea cadru didactic si copiii ajung sa invete pana la 20??? Anuntati din timp sa ne transferam copiii. Oricum nu va doare de ei. Nu ne puneți in fapta faptului implinit cum declara dl dir in toamna ca am fi fost pusi daca nu se aflau inrentiile. In rest… Frumos mod de a spune ca nu e nimic politic… Sa fim seriosi…. Daca privim bine vedem si legăturile.

  Răspuns

 • vasile

  august 27, 2021 at 5:46 pm

  Cum sa fie liniste? Au fost sacrificati 2 profesori din scoala, directoarea si adjuncta ca sa-i faca loc unei necunoscute din pnl, care nu a putut astepta concursul. (Probabil la concurs sa castige tot ajutata politic).Imi vine in minte proverbul cu piatra……Acum noul director trebuie sa scoata carbunii din foc …… Ca asa-i in democratie…..Se intoarce Caragiale in mormant!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *