Dorinel Ursărescu va fi ”supravegheat” 3 ani

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat luni, 12 iunie, sentința definitivă în dosarul în care Dorinel Ursărescu, Marius Crăciun, Valentin Grosu și Răzvan Andrei au fost judecați pentru corupție. Potrivit deciziei completului de 5, lui Marius Crăciun i se aplică legea penală favorabilă inculpatului și a fost condamnat, în final, la 4 ani de închisoare, în loc de 5 ani și 8 luni. La fel se întâmplă și cu Valentin Grosu, căruia i s-a redus pedeapsa cu jumătate de an, la 2 ani și 6 luni, cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 4 ani și 6 luni, față de 6 ani cât avea înainte. În plus, i-a fost confiscată mita de 5.000 de euro. Aceeași pedeapsă a fost pronunțată și pentru Răzvan Andrei, diferența fiind la suma confiscată – 4.500 de lei, primiți ca mită.

Apelul declarat de Dorinel Ursărescu împotriva sentinței anterioare a fost respins ca nefondat, așa că el rămâne cu pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe termen de 3 ani. Pentru că a acționat pe baza promisiunii făcute de Marius Crăciun, care i-a spus că-i va da câte 100 de euro pentru fiecare tonă de motorină trecută prin vamă. Și, pentru ca afacerile să meargă fără probleme, Ursărescu a făcut demersurile necesare să fie numit un șef ”ascultător” la Vama Neamț. În paralel, Marius Crăciun i-a dat 5.000 de euro șefului Vămii Bacău, să se asigure că va da ordinele necesare în teritoriu, astfel încât operațiunile comerciale cu combustibil să se desfășoare ”cu celeritate”.

Dincolo de toată povestea, care s-a încheiat definitiv prin sentința de pe 12 iunie, Dorinel Ursărescu și-a câștigat renumele de singurul om politic din Neamț condamnat pentru corupție fără să fi luat șpagă.

Despre întreaga poveste care i-a legat pe Dorinel Ursărescu și Marius Crăciun, puteți reciti aici, aici, aici, aici, aici, aici sau aici. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *