Liberalii și-au marcat teritoriul la Locativserv și Publiserv

pietricica turism

Conferința de presă a PNL Neamț, cu Dragoș Chitic, Valentin Ciobanu și Romel Bârjoveanu în rol principal, a prilejuit momente de răfuială politică, uneori și personală, pornind chiar de la temele propuse pentru discuție: societățile municipalității, Publiserv și Locativserv, precum și alocările de la Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru anii 2017-2020.

Primarul ne-a anunțat, victorios că ”Am reușit să schimbăm reprezentanții AGA de le cele două societăți, deoarece aceștia deveniseră simpli executanți de comenzi politice”, ceea ce i-a dus pe toți cei din încăpere cu gândul la noii agamani liberali, care se vor situa la un alt level, de ”executanți complecși de comenzi politice”.

După speech-ul primarului Chitic, care ne-a introdus în subiectul jafului și lipsei de managenment de la cele două societăți, a urmat consilierul Valentin Ciobanu, care s-a documentat pe partea de management și nereguli. Acuzele au curs, de la cele mai simplu de acceptat – că PSD a pus oameni lipsiți de experiență managerială – și până la acuze privind cheltuirea discreționară a banului public (deconturi de bani pentru hoteluri scumpe și băuturi de la bar în cheltuieli de delagație, bani dați către ONG-uri care, apoi, făceau plângeri la ANI împotriva consilierilor liberali sau organizau sărbători în afara orașului, contracte preferențiale, achiziționare de mașini care nu funcționau, premii pentru manageri, în condițiile în care angajații erau trimiși acasă etc.). Cine vrea să se delecteze, le poate citi la finalul materialului, așa cum au venit ele de la PNL, împreună cu măsurile de redresare propuse.

Însărcinat să le prezinte a fost consilierul Romel Bîrjoveanu, semn că partidul mai speră într-o numire a sa cel puțin ca viceprimar. Opinia publică a fost asigurată că măsurile există, sunt viabile și vor da roade foarte curând, robinetul banilor publici fiind închis. Citind documentul, ne dăm seama că măsurile sunt, de fapt, niște doleanțe generale, care au ca punct terminus Primăria, comenzile și banii acesteia.

La capitolul PNDL II, primarul Dragoș Chitic a fost foarte ferm, că totul este o mare păcăleală, că guvernul actua vinde iluzii sau pielea ursului din pădure și că orașul Piatra Neamț a fost tratat mult sub nivelul unor comune din județ. Inclusiv liberale, am adăuga noi. S-a declarat nemulțumit că nu a primit bani pentru străzi, doar strada Mărțișorului (8 case și 110 metri liniari, după care urmează o fundătură) s-a calificat la finanțare, în timp ce alte străzi au fost lăsate să zacă în praf.

Capitolul ”școală și creșă în cartierul Speranța”, prinse la finanțare, a fost amintit în treacăt, ca fiind obiective necesare, dar cu rezerva că se speră să existe și banii necesari alocați, deoarece pe PNDL I încă nu s-au făcut plăți, deși lucrările sunt făcute de câteva luni (vezi cazul drumului spre Dobreni).

Per total, a fost o conferință în care PNL și-a marcat teritoriile din jurul Publiserv și Locativserv. Iar Dragoș Chitic poate spune, de-acum înainte, că are pohta ce-a pohtit. (V.B.)

Materialul PNL despre Locativserv și Publiserv îl puteți lectura aici sau mai jos:

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2017/07/Materiale-presa.pdf

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.