Detalii oficiale în cazul accidentului cu 9 victime

pietricica turism

Accidentul de astă-noapte, în care și-au pierdut viața nouă oameni, este subiect de dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind desfăşurate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. Din cercetările preliminare făcute de Poliție, ”a rezultat că accidentul s-ar fi produs ca urmare a unei defecţiuni la roata stânga spate, aceasta desprinzându-se de autovehicul în momentele premergătoare accidentului. Autoutilitara este proprietatea conducătorului auto şi are inspecţia tehnica periodică valabilă până la data de 23.08.2018. În urma examinării acesteia s-a constatat că, dintre cele 6 locuri pe scaune, autoutilitara avea montate doar 3 scaune omologate în partea din faţă, iar în spaţiul destinat transportului de marfă, erau transportate, atât bagaje, cât şi 7 pasageri, pe bănci din lemn, improvizate”.

De asemenea, s-a stabilit că șoferul microbuzului, un tânăr în vârstă de 25 de ani, avea permis de conducere din anul 2016 și 10 sancțiuni pentru abateri de la regimul circulației rutiere, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale. Despre Gabriel Nistor s-a aflat și că, în 2011, a fost condamnat la 6 ani de închisoare, pentru că a omorât în bătaie un om de 58 de ani (detalii aici).

Un oficial al IGPR, chestorul de poliție Florentin Brăcea, directorul Poliției Rutiere, se află în prezent în Neamț special pentru acest caz și a participat la o conferință de presă organizată la Prefectură. Cu acest prilej, s-a transmis că s-a luat legătura cu primarii localităților de unde erau victimele, inclusiv în Deleni, județul Iași, s-a mers la familiile celor din Neamț și se va acorda sprijin, inclusiv financiar, pentru funeralii, dar nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.