Totul pentru referendum: ”Mi-am propus 80% și, dacă n-or să vină, îi scot eu!

pietricica turism

În comunele Bicaz Chei și Dămuc există o mobilizare exemplară, făcută atât de preoți care și-au vizitat enoriașii pe parcusul întregii săptămâni, dar le-au spus și astăzi la slujbă să meargă la referendum, cât și de primari, care aleargă de la o secție la alta ca să vadă ”cum stau”.

În Bicaz Chei, la intersecția din centru, la distanță aproximativ egală de două secții de votare, există și astăzi, 7 octombrie, un banner care îndeamnă lumea să voteze pentru a apăra copiii României. Pe una din ferestrele școlii din Ivaneș este, de asemenea, un afiș pro referendum, președintele secției spunând că a fost… ”o scăpare”.

La Dămuc, un banner similar era lângă centrul cultural ”Daniel Bucur”, care găzduiește secția principală de vot din comună. L-am întrebat pe primarul Anton Covasan, prezent la secție – fiindcă abia adusese niște oameni la vot – de ce nu a fost dat jos. Răspunsul a fost: ”E periculos, pentru că e pus lângă firele de curent și electricianul nu răspunde la telefon”.

Bannerul era cam cu un metru mai jos de firele de electricitate. În orice caz, când ne-am întors de la Huisurez, nu mai era acolo, prin urmare am dedus că electricianul a răspuns la telefon.

Oamenii din ambele comune ne-au declarat că merg la vot de rușine. Că le-a spus popa, primarul, consilierii locali sau consilierii bisericești. ”Toți sunt pe capul nostru!”, ne-a declarat un bărbat.

Primarul Anton Covasan nu are nicio problemă în a recunoaște că a făcut propagandă pro-referendum și asta face și astăzi. El a fost de mai multe ori pe la toate secțiile din comună și s-a declarat mulțumit de procentul 50% de la ora 15. ”Mi-am propus 80% și, dacă n-or să vină, îi scot eu! Pentru că, dacă Hristos a murit pentru oameni, pot să fac și eu măcar atâta lucru pentru el!”. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.