Detectivii particulari, tot mai solicitați

În ultimii ani segmentul de activitate al detectivilor particulari a devenit tot mai cunoscut. Include investigații, filaje, tot felul de misiuni de supraveghere și se pare că în contextul actual reprezintă un interes al diverselor clase sociale. O astfel de tendință aduce în discuție avantajele angajării unui detectiv, precum și modul în care societatea curentă se definește.

Ce interese au cei care angajează detectivi particulari

Situațiile sunt destul de variate și totuși se împart în două mari categorii, între cei cu interes de business și cei cu interese personale. Fie că este vorba de scurgeri de informații în firmă, de neîncrederea în copil sau partener, un detectiv devine o soluție rapidă și eficientă. Se poate spune că astfel de servicii nu sunt debutante, însă acum mai mult ca niciodată pare că un astfel de interes sau chiar necesitate își găsește și echivalentul în serviciile oferite de agențiile de detectivi particulari.

Ce servicii există

În funcție de agenție, de câtă experiență au agenții și ce aparatură dețin, există o generoasă lista de opțiuni. Detectiv Premium spre exemplu, o agenție de acest gen, dispune de servicii specifice ce includ investigații pentru verificarea fidelității, pentru colectare de date și probe în vederea unei separări, respectiv divorț, investigații pre-matrimoniale, de localizare a unei persoane. La aceasta se adaugă verificări de CV și conduită a unui angajat, aflare de informații patrimoniale sau verificarea minorilor și conduitei acestora.

Oricare din serviciile puse la dispoziție de un detectiv particular se supune unor reguli clare și este și sub incidenţa legii. Așadar, o persoană este filată, însă fotografierea și alte tipuri de abordări pentru monitorizare se opresc în spațiul public. Se interzice încălcarea drepturilor la viață privată, deci nu este ca în filme cu microfoane și urmăriri. Misiunea este cu atât mai grea când „ținta” este în deplasare sau când stă ore în șir în locații diverse, timp în care detectivul nu poate decât să aștepte.

Costuri

În funcție de solicitare, costurile diferă. Însă când la mijloc stau anumite interese, uneori chiar financiare, pare că este rezonabilă angajarea unui detectiv, în defavoarea unui efort personal. De fapt uneori nici nu există termen de comparație, având în vedere avantajele pe care le oferă un detectiv, prin serviciile sale.

În primul rând, este vorba de discreție și de imaginea solicitantului. Fie că are un statut anume în societate și imaginea sa trebuie protejată în a fi corelată cu tot felul de evenimente, fie că este vorba de efortul în sine de a cerceta și de imposibilitatea de a face o confruntare, când nu ai probe, investigația unui detectiv este fără doar și poate un avantaj. În timpul investigațiilor, ce pot presupune timp îndelungat de așteptare, abilități și aparatură specifică, precum și deplasări la ore nepotrivite, solicitantul nu depune efort și nu cunoaște partea dificilă din asta. Primește la final un raport și pe baza a ceea ce descoperă ia deciziile corespunzătoare.

Când vine vorba de cei din sectorul business, un detectiv descoperă în timp util și cu discreție maximă ce angajat nu respectă compania, cine furnizează informații în afara companiei, cine fură etc. Se înțelege că fără probe concludente nu se pot lansa acuzații sau nu se pot lua măsuri drastice. Ori și în acest caz cheia reușitei o reprezintă investigația realizată profi, prin intermediul unui detectiv.

În ultimii ani, mari corporații au început să activeze și în România, deci o nișă a celor care sunt interesați de astfel de servicii cu siguranță există.

Recomandări

Agențiile de profil nu sunt încă foarte răspândite, însă cu siguranță există. Specialiștii spun că pe această nișă în țară este loc de dezvoltare a acestui segment. Totuși, atunci când gășiți agenția în cauză veți constata că lista de servicii este vastă; detectivii acceptă și deplasările chiar și în alte orașe.

Nu acceptați astfel de servicii decât dacă există un contract semnat între părți și în prelabil ați verificat istoricul agenției. Detectivul care se va ocupa de caz trebuie să dețină diplomă, certificare, adică o licență pentru a dovedi că poate profesa.

De asemenea, verificați ce termene și condiții sunt înscrise în contract.

Astfel de sfaturi va pot fi utile, în condițiile în care nișa este una cu activitate discretă și nu veți ști cum să acționați.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *