Revoltă la Borca- Referendum pentru desprinderea de Neamț

Ovidiu Niță, primarul comunei Borca

Primarul Ovidiu Geo Niță a inițiat, iar consilierii locali au fost de acord, cu un proiect de hotărâre pentru pentru un  referendum local prin care locuitorii comunei să-și exprime voința dacă sunt de acord sau nu ca UAT Borca să se desprindă de Neamț și să se integreze în Suceava sau Harghita.

Chiar dacă este vorba doar de un acord de principiu și probabil lucrurile se vor domoli în timp pe modelul Dămuc, problema nu poate fi ignorată. Primarul consideră că s-a manifestat ”indiferență” față de nevoile comunei, ba chiar de poate vorbi despre ” desconsiderarea locuitorilor acesteia”.

Toți cei 14 consilieri prezenți la ședința Consiliului Local Borca au fost de acord cu proiectul prezentat suplimentar pe ordinea de zi.

Rămâne de văzut cum va reacționa Consiliul Județean Neamț față de această inițiativă care, dacă se va materializa, ar putea crea un precedent extrem de periculos pentru un județ practic părăsit de autorități, în care cu greu poți spune că se întâmplă ceva, în afară de acțiuni festive stridente, fără conținut, făcute doar pentru promovarea inutilă a unor personaje. (V.B.)

Proiectul de hotărâre de la Borca

https://mesagerulneamt.ro/wp-content/uploads/2018/12/SKM_224e18121414510.pdf

1 COMENTARIU

  1. Exemplul ar trebui urmat de toate primăriile de pe Valea Muntelui! Drumul Bicaz – Poiana Largului arată clar dezinteresul autorităților județene pentru această zonă. Să nu mai vorbim de problemele cu gunoiul, cu albia Bistriței, etc. La noi se aruncă cu bani în biserici să aibă unii unde să se pozeze, in loc să fie rezolvate problemele contribuabililor. Suceava e altceva…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.