Focar de coronavirus la Spitalul de Urgență Roman, 5 persoane confirmate pozitiv la COVID-19

Alte două cadre medicale și trei pacienți au fost confirmați pozitivi cu noul virus, după testarea contacților asistentei din secția Medicală de la Spitalul Municipal de Urgență Roman (amănunte aici). Este vorba de o doctoriță, care a fost internată la Iași și un registrator care a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Tot la Piatra Neamț au fost internați și cei trei pacienți.

Din acest focar, izbucnit de Paști, mai sunt de testat încă 4 pacienți. În urma anchetei epidemiologice au fost stabilite noi reguli și circuite: „Până acum a fost testat tot personalul din secția Medicală și sunt două cadre medicale pozitive. Au fost testați 23 de pacienți din secția Medicală și trei sunt confirmați pozitiv în urma testării. Pe 6 mai vor fi testați și ultimii 4 pacienți, care se află acum în izolare în secția Medicală. În cursul anchetei epidemiologice, s-au refăcut circuitele: până la primirea rezultatelor la testele COVID, pacienții din secția Medicală au fost mutați în secția Endocrinologie, care fusese igienizată și dezinfectată prin nebulizare, iar pacienții nou veniți au fost internați în secția Cardiologie. Din data de 4 mai, pacienții care sunt negativi au fost mutați în secția Recuperare. Medicul epidemiolog a stabilit noi reguli și circuite pentru ca personalul din secția Medicală să nu se intersecteze cu alt personal și pacienți, s-a stabilit un traseu lateral de acces numai pentru Medicală, iar restul personalului nu are voie să circule între secții și pavilioane, se face reinstruirea personalului în privința utilizării echipamentului de protecție, triaj zilnic riguros la intrarea personalului în tură, personalul trebuie să mănânce individual și să păstreze distanța de protecție, mâncarea pacienților este adusă doar în caserole”, a declarat Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al SMU Roman, care a mai precizat că pacienții suspecți sunt izolați în spații anume pregătite cu personal anume desemnat.

3 comments

 • Vocea rațiunii

  mai 5, 2020 at 11:32 pm

  E mai grav de atât și totul se bagă sub preș. Toți cei din interior, cu interese apară imaginea unui spital al cărui lider a încălcat multe măsuri de prevenție în combaterea infecție cu noul covid-19. De ce nu se iau măsuri? De ce nu verifică nimeni incapacitatea unui sistem? Păi cadrele medicale expuse până acum oare la câți membri ai familiei au transmis mai departe? Oare câți bătrâni și oameni cu afecțiuni multiple vor muri? Nu au scrupule cei din conducerea și calcă pe cadavre pentru funcție. Vor avea în curând mâinile pătate de sângele celor ce vor muri din focarul de la spital. Dar ce credeți? Le pasă doar să conducă și de buzunare.

  Răspuns

 • dori

  mai 6, 2020 at 7:54 am

  O mușamalizare cu coordonare de la centru și la spitalul Bicaz unde au fost infectate în jur de 10 angajate și nu s-a scris mare lucru.
  Sa mai avem încredere în autorități și în presa ?

  Răspuns

 • elvisa

  mai 6, 2020 at 1:14 pm

  E mult mai grav ,sunt multe cadre infectate si conducerea vrea sa ascunda.Nu se da echipament.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *