Cazul Marius Gheorghiu: Dosar pentru ucidere din culpă la seminar

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz a deschis un dosar penal, de ucidere din culpă, pentru a stabili circumstanțele și responsabilitățile în cazul morții elevului Marius Gheorghiu, de la Seminarul Teologic ”Veniamin Costachi” din comuna Vânători Neamț (detalii aici, aici, aici și aici).

Băiatul, în vârstă de 15 ani, a murit pe 19 februarie, după ce a fost transferat de la un spital la altul. Elevul, însă, se simțea rău de câteva zile, timp în care s-a tratat cu pastile de ”răceală” căpătate de pe la colegi. Nu l-a văzut niciun medic, din simplul motiv că seminarul teologic nu are medic de aproape 2 ani de zile, iar profesorii nu s-au alarmat pentru că Marius nu s-a plâns că-i este rău, deși era apatic și nu avea pofta de mâncare. Abia când nu se mai putea ține pe picioare s-a pus problema transportării lui la o unitate medicală, însă ca variantă – zice conducerea Seminarului – a fost aleasă de către familie, cea mai complicată: medicul din Farcașa, localitatea de domiciliu a elevului. De acolo, Marius a fost dus la Bicaz, apoi la Piatra Neamț și, în cele din urmă, la Iași, unde a și murit.

Institutul de Medicină Legală Iași a cerut Poliției Neamț ordonanță de efectuare a necropsiei și așa a fost deschis dosarul penal de ucidere din culpă. Sub coordonarea procurorului de caz, în cauză fac cercetări polițiștii de la Secția Rurală Bicaz. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *